GLP neemt deel logistiek vastgoed van Goodman Group over

Warehousing

Ontwikkelaar van logistiek vastgoed GLP neemt de portefeuille Centraal- en Oost-Europees logistiek vastgoed van Goodman Group over. De transactie moet nog wel door de bevoegde toezichthouders worden goedgekeurd.

GLP werd in december 2017 op de Europese markt actief via de overname van Gazeley, een ontwikkelaar, investeerder en beheerder van Europese logistieke magazijnen en distributiecentra. Gazeley beschikte op dat moment over een portefeuille van 2,4 miljoen vierkante meter in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Polen en Nederland.

Veertig medewerkers

Met de toevoeging van de portefeuille in Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije breidt GLP zijn Europese aanwezigheid uit tot tien landen. Na voltooiing van de transactie stappen ook de ongeveer veertig medewerkers van Goodman Group in Centraal- en Oost-Europa over naar het Europese team van GLP, om de groei van het bedrijf in Europa mee te ondersteunen.

Cushman & Wakefield adviseerde GLP, terwijl Goldman Sachs en Citi de transactie hebben gefinancierd. De overnamesom is niet bekendgemaakt.

GLP neemt deel logistiek vastgoed van Goodman Group over | NT

GLP neemt deel logistiek vastgoed van Goodman Group over

Warehousing

Ontwikkelaar van logistiek vastgoed GLP neemt de portefeuille Centraal- en Oost-Europees logistiek vastgoed van Goodman Group over. De transactie moet nog wel door de bevoegde toezichthouders worden goedgekeurd.

GLP werd in december 2017 op de Europese markt actief via de overname van Gazeley, een ontwikkelaar, investeerder en beheerder van Europese logistieke magazijnen en distributiecentra. Gazeley beschikte op dat moment over een portefeuille van 2,4 miljoen vierkante meter in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Polen en Nederland.

Veertig medewerkers

Met de toevoeging van de portefeuille in Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije breidt GLP zijn Europese aanwezigheid uit tot tien landen. Na voltooiing van de transactie stappen ook de ongeveer veertig medewerkers van Goodman Group in Centraal- en Oost-Europa over naar het Europese team van GLP, om de groei van het bedrijf in Europa mee te ondersteunen.

Cushman & Wakefield adviseerde GLP, terwijl Goldman Sachs en Citi de transactie hebben gefinancierd. De overnamesom is niet bekendgemaakt.