‘Bijna 60% van de deelnemers geeft aan dat hun logistieke ketens bij de levering van componenten, deelproducten (upstream) alweer is genormaliseerd.’ Hetzelfde geldt voor 47% van de logistieke dienstverleners, aldus de onderzoekers.

Buck stelt dat het duidelijk is dat veel Chinese bedrijven nog steeds aan het herstellen zijn van de lockdowns en onderbroken logistieke ketens ‘maar meer dan driekwart hoopt binnen acht weken hun logistieke ketens weer volledig normaal te laten draaien en dat is bemoedigend’.

Meer veerkracht nodig

Daarentegen is 83% van de ondervraagde ervan overtuigd ‘dat hun logistieke ketens meer veerkracht nodig hebben’, aldus de  Nijmeegse consultant. Tevens wil meer dan 90% van de bedrijven de risico’s in hun logistieke ketens verminderen. ‘Er ligt dan ook een enorme taak voor ons om de robuustheid van de supply chains van vandaag en morgen te verbeteren’, aldus Buck Consultants.