‘Grote kans op besmetting in distributiecentra van supermarkten’

coronavirus

Arbeidsmigranten in distributiecentra van supermarkten lopen grote kans op besmetting met het coronavirus. Dat blijkt uit onderzoek van Platform voor onderzoeksjournalistiek Investico in samenwerking met De Groene Amsterdammer en radioprogramma Argos, dat zaterdag in de uitzending aandacht besteedde aan de problematiek.

Voor het onderzoek is gesproken met onder meer bijna dertig werknemers van Albert Heijn en Jumbo die online bestellingen verwerken. Door de grote vraag naar thuisbezorgde boodschappen en de relatief krappe inrichting van de magazijnen, kunnen ze onvoldoende afstand houden tot elkaar.

Kwestie van tijd

Een uitbraak van besmetting in de distributiecentra ‘is een kwestie van tijd’, zegt viroloog Bert Niesters van het UMC Groningen na bestudering van door arbeidsmigranten aangeleverde foto’s en filmpjes over hun werkomstandigheden.

Een woordvoerder van Albert Heijn benadrukt dat het met alle maatregelen die zijn getroffen absoluut mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden. Jumbo stelt eveneens alle nodige maatregelen te treffen om de gezondheid en veiligheid van medewerkers voorop te kunnen stellen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

‘Grote kans op besmetting in distributiecentra van supermarkten’ | NT

‘Grote kans op besmetting in distributiecentra van supermarkten’

coronavirus

Arbeidsmigranten in distributiecentra van supermarkten lopen grote kans op besmetting met het coronavirus. Dat blijkt uit onderzoek van Platform voor onderzoeksjournalistiek Investico in samenwerking met De Groene Amsterdammer en radioprogramma Argos, dat zaterdag in de uitzending aandacht besteedde aan de problematiek.

Voor het onderzoek is gesproken met onder meer bijna dertig werknemers van Albert Heijn en Jumbo die online bestellingen verwerken. Door de grote vraag naar thuisbezorgde boodschappen en de relatief krappe inrichting van de magazijnen, kunnen ze onvoldoende afstand houden tot elkaar.

Kwestie van tijd

Een uitbraak van besmetting in de distributiecentra ‘is een kwestie van tijd’, zegt viroloog Bert Niesters van het UMC Groningen na bestudering van door arbeidsmigranten aangeleverde foto’s en filmpjes over hun werkomstandigheden.

Een woordvoerder van Albert Heijn benadrukt dat het met alle maatregelen die zijn getroffen absoluut mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden. Jumbo stelt eveneens alle nodige maatregelen te treffen om de gezondheid en veiligheid van medewerkers voorop te kunnen stellen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement