Winstcijfers maakt de logistieke dienstverlener niet bekend, maar bedraagt ‘enkele miljoenen’. Broekman heeft haar hoofdkantoor in Rotterdam en vestigingen in de logistieke hotspots van Zuid-Azië en Noordwest- en Centraal-Europa.

Grote investering

CEO Raymond Riemen: ‘De integratie van de VLS-Group in onze Broekman Logistics-organisatie en de opening van ons moderne magazijn in Venlo zorgde voor een forse omzetgroei. Rekening houdend met de grote investering en alle benodigde inspanningen zijn we tevreden met het nettoresultaat.’

De divisie Forwarding & Shipping realiseerde een netto-omzetgroei van 15%. Vooral de Indiase en Poolse vestigingen droegen bij aan de omzetgroei. Ook de scheepvaart- en agentuuractiviteiten brachten een aanzienlijke bijdrage aan het nettoresultaat, meldt Broekman.

De divisie Breakbulk Terminals kende ten opzichte van het voorgaande jaar een lichte omzetdaling. Echter, dankzij de gemaakte stappen op het gebied operationele efficiëntie en digitalisering van de terminalactiviteiten, bleven de resultaten van de divisie stabiel.

Aquisitie

De divisie Warehousing & Distribution kende een groei van bijna 50% door uitbreiding van de warehouse capaciteit. Hiervoor verantwoordelijk waren onder meer de integratie van een Antwerpse  acquisitie eind 2018 en de opstart van de nieuwe logistieke campus Venlo, waarheen ook de klanten van de voormalige locatie in Nijmegen verhuisd zijn.

‘Met de verhuizing van ons magazijn in Nijmegen naar Venlo hebben we onze magazijnfaciliteiten in deze regio meer dan verdubbeld. Bovendien konden we door te investeren ook de CO2-voetafdruk verkleinen met meer dan 10%. Op basis van kg CO2 / m2 is dit eigenlijk een reductie van 62,5%’, licht CFO Diederik Günther toe.