Online omzet door het dak, vooral bij multi-channel retailers

e-commerce

Onlineverkopen in de detailhandel schieten omhoog. De omzet via e-commerce lag in het tweede kwartaal maar liefst 54,8% hoger dan een jaar eerder. Het gaat om de hoogste groei ooit gemeten.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Pure internetverkopers als postorderbedrijven en webwinkels noteerden een omzetgroei van 45% ten opzichte van het tweede kwartaal van 2019. De coronacrisis veroorzaakt daarnaast een verschuiving bij winkels waar de verkoop via het internet een nevenactiviteit is. Bij deze zogenoemde multi-channelers groeide de omzet uit online verkopen met maar liefst 68%.

Corona

In maart werden verregaande maatregelen getroffen in de bestrijding van het coronavirus. De regering adviseerde mensen zoveel mogelijk thuis te blijven en sommige winkels sloten de deuren. Naar alle waarschijnlijkheid heeft dit de internetomzet van de detailhandel omhoog gestuwd, meldt het CBS.

Uit CBS-cijfers over de jaren 2017-2019 blijkt dat het tweede kwartaal voor de detailhandel na het vierde kwartaal het belangrijkste kwartaal van het jaar is. Het tweede kwartaal was in die jaren gemiddeld goed voor bijna 26% van de jaaromzet.

Online omzet door het dak, vooral bij multi-channel retailers | NT

Online omzet door het dak, vooral bij multi-channel retailers

e-commerce

Onlineverkopen in de detailhandel schieten omhoog. De omzet via e-commerce lag in het tweede kwartaal maar liefst 54,8% hoger dan een jaar eerder. Het gaat om de hoogste groei ooit gemeten.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Pure internetverkopers als postorderbedrijven en webwinkels noteerden een omzetgroei van 45% ten opzichte van het tweede kwartaal van 2019. De coronacrisis veroorzaakt daarnaast een verschuiving bij winkels waar de verkoop via het internet een nevenactiviteit is. Bij deze zogenoemde multi-channelers groeide de omzet uit online verkopen met maar liefst 68%.

Corona

In maart werden verregaande maatregelen getroffen in de bestrijding van het coronavirus. De regering adviseerde mensen zoveel mogelijk thuis te blijven en sommige winkels sloten de deuren. Naar alle waarschijnlijkheid heeft dit de internetomzet van de detailhandel omhoog gestuwd, meldt het CBS.

Uit CBS-cijfers over de jaren 2017-2019 blijkt dat het tweede kwartaal voor de detailhandel na het vierde kwartaal het belangrijkste kwartaal van het jaar is. Het tweede kwartaal was in die jaren gemiddeld goed voor bijna 26% van de jaaromzet.