Logistiek netwerk Astre werkt voor de dienst Wine & Spirits samen met 30 partnerbedrijven. De wijndienst is vooral gericht op e-commerce. De aangesloten bedrijven halen de pallets op in wijngebieden en bundelen het vervoer. Ook de afhandeling van douane- en belastingzaken hoort bij de dienstverlening.

5.000 pallets wijn

De wijndienst is niet alleen gericht op de Europese markt. Door een goede positie in de belangrijkste Europese havens zegt Astre ook markten als China en de VS te kunnen bedienen.

Astre is sinds juli bezig met het testen van de dienst. De organisatie wil dit jaar 5.000 pallets wijn en drank verwerken.

137 miljard euro

Europa is grootproducent van wijnen. In 2019 produceerden de wijnlanden bijna 145 miljoen hectoliter wijn. Dat is grofweg tweederde van de wereldproductie. Ongeveer de helft van die wijn wordt geëxporteerd. De omzet van de Europese wijnverkopen bedroeg 137 miljard euro.

Volgens Astre neemt het aandeel duurdere wijnen toe. Bij chique wijn horen ook hogere eisen dan de bulkproducenten vroeger stelden aan de wijnlogistiek.
Astre is een logistiek netwerk van 167 vervoersbedrijven, verdeeld over 14 Europese landen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement