UniPharma groeit naar eigen zeggen gemiddeld met 8% per jaar en telt inmiddels 200 medewerkers. Volgens de drogisterijgroothandel werd het bestaande distributiecentrum te klein voor het groeiende assortiment. Het bedrijf besloot in 2018 tot de uitbreiding.

Meer dan 2.000 drogisterijen, apotheken en supermarkten worden nu bevoorraad vanuit het distributiecentrum. Voor webshops verwerkt het centrum elke dag 4.500 tot 5.000 orders.

Productiviteit

Volgens operation manager Tom Vermeulen ligt de productiviteit hoger dan voorheen. Dit heeft vooral te maken met de aandacht voor ergonomie bij de nieuwe inrichting bij de picklocaties.

Voorheen waren de bovenste picklocaties geplaatst op 1,90 meter, waardoor kleinere medewerkers steeds opstapjes nodig hadden. Dat is nu niet meer nodig. Volgens UniPharma is het verlagen van bovenste picklocaties een kleine ingreep die de ergonomie flink verbetert. Daarnaast zijn locaties zo ingedeeld dat snellopers op het middelste niveau liggen. ‘Tachtig procent van de medewerkers hoeft niet meer te bukken’, vertelt Vermeulen.

Veiligheid

Volgens UniPharma voldoet de inrichting aan de laatste eisen op het gebied van veiligheid. Zo zijn de palletlocaties aan de pickzijde voorzien van gaaswanden, zodat orderpickers zijn beschermd tegen vallende dozen. Ook zijn de doorrolstellingen met de pickzijde naar elkaar toe zijn geplaatst. Hierdoor is een gebied ontstaan met gangen voor orderpicking en voor aanvulling van picklocaties. De orderpickers lopen volgens het bedrijf geen risico op aanrijding door reachtrucks.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement