De eigenaar van de Rotterdamse expediteur VAT, Ruud Vat, heeft met onmiddellijke ingang de activa van het failliet verklaarde 43 jaar oude transportconcern Ribro Internationaal Transport overgenomen. Ook de loodsen van Ribro in Hoogvliet, eigendom van het niet failliet gegane Ribro Beheer, komen in handen van Ruud Vat. Over het eveneens failliet verklaarde Ribro Wegtransport wordt nog onderhandeld. Ruud Vat zegt ernaar te streven dat een van de eigen vervoerders van VAT de activa van dit bedrijf overneemt.

Ribro Internationaal Transport en Ribro Wegtransport werden afgelopen dinsdag failliet verklaard. Volgens curator mr. H. van Rootselaar van advocatenkantoor Schipper & Van der Mersch is de oorzaak van het faillissement nog niet helemaal duidelijk.

‘In ieder geval is het bedrijf de klap van het vertrek van C&A als grootste klant in september vorig jaar – omdat dat zelf de Europese distributie wilde gaan doen – nooit helemaal te boven gekomen. Er werden wel nieuwe klanten gevonden, maar die compenseerden het verlies van het pakket (naar verluidt goed voor een omzet van meer dan tien miljoen gulden per jaar, red.) niet afdoende, zodat verlies werd geleden.’