De 49-jarige Eling trad in 2012 in dienst bij Dachser als hoofd van de afdeling Finance, Legal & Tax.

Cfo

In 2013 trad Eling toe tot de Raad van Bestuur als cfo. Sindsdien is hij ook verantwoordelijk voor Idea2net, het strategische innovatieprogramma van de logistiek dienstverlener. Als afgestudeerd industrieel ingenieur werkte hij eerder voor Bilfinger SE, een industriële dienstverlener, waar hij hoofd was van de controle- en interne auditafdelingen. Eling begon zijn carrière bij de bouwbedrijven Hochtief AG en Philipp Holzmann AG.

De opvolger van Burkhard Eling als cfo is Robert Erni, een internationaal logistiek-financieel manager. Hij nam op 1 januari 2021 het roer over na een overgangsfase van vier maanden. Voordat hij zich bij Dachser aansloot, was de 54-jarige Zwitser bijna zeven jaar lang cfo bij logistiek dienstverlener Panalpina.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement