De drie initiatiefnemers willen op een creatieve manier de haven van Antwerpen en de havenmedewerkers dichter bij de stad te brengen. De gevel van Euroports aan de Vosseschijnstraat krijgt in de loop van deze maand een kleurrijke muurschildering van 680 vierkante meter, al zullen nieuwsgierigen van een afstandje even moeten zoeken waar het kunstwerk zich bevindt, aangezien de schildering alleen het onderste deel van de gevel opfleurt.

In de kijker

De Antwerpse loodsverfraaiers willen de mensen die binnen aan het werk zijn door middel van de muurschildering ‘op een inspirerende manier in de kijker zetten’. De tweehonderd meter lange tekening zal dit deel van de haven opfleuren en toont volgens de initiatiefnemers dat de bedrijven staan voor ‘duurzaamheid, diversiteit en verbinding’. De mensen die de haven doen draaien, staan centraal. Van dokwerker tot kapitein en van bootsman tot fietsers en wandelaars. Sinds maandag zijn de verfartiesten aan het werk te zien, en ze gaan door tot 30 maart.

De Euroports-loods eert een Antwerpse traditie, want de stad kent al zo’n tien stripmuren. Een leuke manier om die te ontdekken, is een wandelroute van de Antwerp Museum App. Muurvast is de naam van een van die stripmurenprojecten in Antwerpen. Muurvast wil Vlaamse striptekenaars, cartoonisten en illustrators op de kaart zetten. Zij kiest grauwe, slecht onderhouden muren in de stad uit en tovert die met monumentale muurschilderingen om in blikvangers. Wellicht een goed idee om dat ook te doen bij de honderden logistieke grauwe blokkendozen in de Benelux.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding