Dat stelt topman Vaughn Moore van AIT. Het expeditiebedrijf, dat al over een vestiging bij Schiphol (Nieuw Vennep) beschikt, had al rond de jaarwisseling de lucht-en zeevrachtdochter van Fiege in het Verre Oosten (IFF) overgenomen, maar met de nieuwe aandeelhouder en geldschieter Jordan Company (TJC) wil het bedrijf ondanks de coronacrisis nog een tandje bijzetten met verdere aankopen in de EU en het Verre Oosten, aldus Moore.

Elf acquisities

Equity-investeerder Jordan Company heeft recent in het kader van een herkapitalisering van AIT (1,2 miljard dollar) het minderheidsbelang overgenomen van branchegenoot Quad-C. Deze belegger kocht zich in 2017 in bij toenmalige kleine AIT en was de laatste 3,5 jaar verantwoordelijk voor elf overnames, waaronder het Britse Panther Logistics, waardoor de omzet van de Amerikaanse expediteur verdubbelde naar 1,2 miljard dollar. Daarnaast werden nu logistieke markten ontsloten in de automotive, e-commerce, healthcare en contractlogistiek.

Met de nieuwe aandeelhouder en een grotere oorlogskas wil AIT, dat wereldwijd over 85 kantoren beschikt, nog dit jaar zijn ambitieuze expansiestrategie continueren. Of het daarbij eerst naar Europa kijkt, waar het momenteel een samenwerking heeft met het Duitser Fiege, of  naar Verre Oosten werd niet duidelijk gemaakt.