Dat blijkt uit de cijfers die de logistieke dienstverlener naar buiten heeft gebracht. Dachser heeft zijn winstcijfers niet gepubliceerd.

De wegvervoersactiviteiten van Dachser waren vorig jaar goed voor een netto-omzet van 4,5 miljard euro. Het bedrijf is onder meer actief in het vervoer voor de industrie, consumentengoederen en de levensmiddelenlogistiek. De omzet ging vooral fors omlaag door de lockdowns en productiestops in de maanden april en mei. Hoewel de cijfers daarna weer opklommen, was dat niet voldoende om weer op het niveau van een jaar eerder uit te komen.

Levensmiddelen

De levensmiddelenlogistiek sprong er positief uit. Deze activiteiten kenden een turbulent 2020, gekenmerkt door hamsteraankopen in de supermarkten enerzijds en horecasluitingen anderzijds. Al met al verhoogde Dachser het vervoerde volume in dit segment met 1,6%. De omzet steeg naar 982 miljoen euro (+1,9%).

De divisie lucht- en zeevracht profiteerde van tariefstijgingen door capaciteitstekorten. Gesteund door activiteiten in Azië verhoogde het bedrijfsonderdeel zijn omzet met 5,2% naar 1,2 miljard euro. Dachser heeft naar eigen zeggen snel gereageerd op knelpunten in de luchtvrachtmarkt door zelf vliegtuigen te charteren. Eerst voor het vervoer van medische producten, later ook voor andere luchtvracht. In totaal voerde het bedrijf in 2020 ongeveer 150 chartervluchten uit tussen Europa, Azië en de Verenigde Staten.

Nederland

Dachser heeft wereldwijd bijna 31.000 werknemers, die samen 40 miljoen ton vracht door hun handen laten gaan. In Nederland bedroeg de omzet in 2019. In Nederland heeft de logstieke dienstverlener een kleine 500 medewerkers. De Nederlandse omzet bedroeg in 2019 187,8 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding