Het bedrijfsresultaat (ebit) van 1,9 miljard euro liet intussen een verdrievoudiging zien vergeleken met dezelfde periode van 2020. De omzet van de Duitse pakket en logistiekgigant nam intussen met 22% toe en naderde de 19 miljard euro, zo blijkt uit de cijfers die deze week gepresenteerd werden.

Alle vijf divisies van DP DHL (expres, post/pakket, logistiek, expeditie en e-commerce) leverden recordwinsten af, blijkt uit het kwartaalverslag. Voor het gehele boekjaar 2021 heeft de concerndirectie dan ook de winstverwachting (ebit) opgekrikt naar 6,7 miljard euro. Voor 2023 komt de grens van 7 miljard euro intussen in zicht, voorziet DP-DHL.

E-commerce

DHL Express zag het bedrijfsresultaat toenemen 393 miljoen euro naar 961 miljoen euro bij een omzet van 5,5 miljard euro (+32,5%). De nieuwe divisie eCommerce Solutions wist de omzet met 46% te verhogen naar 1,5 miljard euro. Dat leverde een resultaat voor belastingen op van 117 miljoen euro, tegen zes miljoen euro een jaar geleden.

Ook DHL Global Forwarding (expeditie) viel in de prijzen. De omzet nam met 32,7% toe naar 4,8 miljard euro, terwijl de bedrijfswinst door het sterk gestegen volume aan luchtvracht (+18%) en containers (+8,8%) omhoog schoot van 74 miljoen euro naar 216 miljoen euro. Contractlogistiek en de divisie post en pakketten zorgden met resultaten van respectievelijk 167 miljoen euro en 556 miljoen euro voor het overige goede nieuws bij DP-DHL.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement