De loonsverhoging in 2021 bedraagt 3%, in 2022 is dat 2,75%.

Onder de cao AH Logistics vallen de vijf distributiecentra van Albert Heijn in Zaandam, Geldermalsen, Pijnacker, Tilburg en Zwolle. Daar werken ongeveer 5.000 mensen, waarvan 2.000 als uitzendkracht. De cao moet gaan lopen van 15 april 2021 tot en met 14 april 2023. De beide vakbonden leggen het bereikte resultaat na drie maanden onderhandelen nu voor aan hun achterban.

Bestuurder Soraya Faez van CNV Vakmensen spreekt van een trendbreuk: ‘Voor het eerst in tienjaar tijd worden weer mensen in vaste dienst aangenomen. Niet heel veel, want 30, maar het gegeven dat er nu weer mensen in fulltime dienstverband komen is een veelbelovende koersverandering.’

Eerder stoppen

Er zijn ook afspraken gemaakt over eerder stoppen met werken. Medewerkers die tegen de aow-leeftijd aan zitten, kunnen straks tot drie jaar eerder met pensioen. Özcan Colak, bestuurder van FNV Handel: ‘Het werk in de distributiecentra is zwaar. Als oudere werknemer krijg je nu meer kans om gezond je pensioen te halen.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding