De subsidie is bedoeld voor onderzoek- en ontwikkelingsprojecten die op korte termijn kunnen starten met een looptijd van maximaal vier jaar. Daarbij gaat het om een minimumbedrag van vijf miljoen euro die onderzoekers moeten steken in het project. Om voor het geld in aanmerking te komen is ook vereist dat wordt samengewerkt. Dan gaat het om minimaal twee bedrijven, of een bedrijf en een kennisinstelling die de krachten bundelen.

Na oktober wordt een beslissing gemaakt welke projecten in aanmerking komen voor steun. Een adviescommissie beoordeelt de projecten. Volgens het kabinet zijn investeringen in onderzoek en ontwikkeling van groot belang voor het innovatievermogen en leveren ze een belangrijke bijdrage aan de verduurzamingsopgave van de sector.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding