De circa 9000 DHL-bezorgers zien hun uurloon dit jaar stijgen naar 12,75 euro. Op 1 januari komt er weer 75 cent bij en de jaren daarna kunnen ze telkens op 1 januari weer een loonsverhoging tegemoet zien. In 2024 krijgen ze 14 euro per uur betaald, een jaar later volgt de laatste loonsverhoging.

De bonden zijn tevreden met de afspraken, temeer omdat daarvoor de lopende cao werd opengebroken. Ze hopen dan ook dat meerdere bedrijven het voorbeeld van DHL volgen.

Cao opengebroken

DHL benadrukt dat het initiatief van de loonsverhoging komt van het bedrijf zelf. Daarbij werd de pakketbezorger naar eigen zeggen ‘getriggerd’ door de oproep van FNV die zei te streven naar een loon van minstens 14 euro per uur. Om de loonsverhoging te realiseren werd de huidige cao, die nog 1,5 jaar doorliep opengebroken.

Volgens de pakketbezorger gaat er van de loonsverhoging ook een signaal uit naar de markt. DHL meent dat groei en resultaat ook in arbeidsvoorwaarden mag worden weerspiegeld. DHL benadrukt dat het gaat om het loon van de eigen bezorgers, maar ook dat het bedrijf overwegend met eigen mensen werkt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding