Instabox is opgericht in 2015 in Stockholm en exploiteert een netwerk van pakketkluisjes in Scandinavië. Consumenten kunnen de kluisjes ook gebruiken om hun aankopen te retourneren.

De toetreding tot de Nederlandse markt volgt op een aankondiging van een financiering van 75 miljoen euro eerder dit jaar, geleid door investeerder EQT Ventures.

Pakketkluizen

Levering aan kluisjes is een trend in heel Europa, maar Nederland heeft nog een inhaalslag te slaan. Terwijl sommige landen zoals Polen en Duitsland 10-30 kluisjes per 100.000 inwoners hebben, telt Nederland met in totaal slechts een paar honderd kluisjes, minder dan 2 kluisjes per 100.000 inwoners.

De overname is half april afgerond. De financiële details worden niet bekendgemaakt. De oprichters blijven actief in het nieuwe bedrijf, en herinvesteren een deel van de opbrengst terug in Instabox. De uitrol van kluisjes start volgende maand, en winkeliers zullen vanaf de zomer de bezorgdienst kunnen aanbieden.

Lees ook: Nieuw dc in Arnhem voor Red je Pakketje

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding