Versluys, het havenbedrijf en de luchthaven zullen zich in de markt profileren als één groot logistiek platform. Door de integratie van de verschillende logistieke niveaus kan een deel van het zee- of luchtvrachtsegment onderling worden ingewisseld. Verder kunnen de afzonderlijke gehelen complementair zijn. Die complementariteit zorgt voor meer opties, flexibiliteit en een betere controle op het beheer van de logistieke keten, aldus de partijen.

Deze overeenkomst ligt in het verlengde van de overeenkomst die Versluys Logistics vorig jaar sloot met de luchthaven Oostende-Brugge – op grondgebied van Oostende – voor de ontwikkeling van ‘Cargo Village’ met logistiek vastgoed op bepaalde delen van de luchthaven. Cargo Village ontwikkelt vrachtmagazijnfaciliteiten. In een eerste fase wordt er een luchtvrachtmagazijn van ongeveer 16.000 m² opgetrokken.

‘Door de coronacrisis en de sterke groei van onder andere e-commerce is de vraag naar logistiek vastgoed sterk toegenomen’, zegt Bart Versluys, CEO van de Versluys Groep. ‘Hoogwaardige logistieke magazijnen rond luchthavens zijn uitermate gewild.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding