Volgens wethouder Adam Elzakalai (Economische Zaken) van de gemeente Lelystad levert het dc bij oplevering in 2024 naar verwachting 400 banen op. Het is het tweede grote distributiecentrum dat in de buurt van Lelystad verrijst. Eerder besloot Inditex, de logistieke poot van Zara, een mega-magazijn te bouwen in de Flevopolder bij vliegveld Lelystad. Ook fietsenfabrikant Giant heeft een dc in de buurt geopend.

Warehouse

Het warehouse van Jysk is onder meer tot stand gekomen door het gezamenlijk optreden van de NFIA (Netherlands Foreign Investment Agency), de provincie Flevoland, Horizon Flevoland (regionale ontwikkelingsmaatschappij) en de gemeente Lelystad. De bouwwerkzaamheden zullen begin volgend jaar beginnen.

Jysk is een mondiale speler en actief in meer dan 50 landen. Het distributiecentrum in Lelystad wordt het tiende centrale dc van de groep en zal straks hoofdzakelijk de Benelux, Verenigd Koninkrijk en Ierland gaan bedienen.

8000 containers

Jysk heeft blijkens het persbericht gekozen voor Lelystad vanwege de centrale ligging, ruime kavel en directe nabijheid van de containerterminal van CTU op Flevokust Haven. Jysk wil daar jaarlijks zo’n 8.000 containers via de haven aan- en afvoeren.

Volgens directielid Allan Kjærgaard biedt Lelystad ‘een optimale combinatie’ tussen  ‘een perfect’ gelegen kavel met de juiste afmetingen, directe nabijheid van de haven en een ‘geweldige’ infrastructuur voor het voor-en natransport. ‘Dat is precies wat we  zochten.’  Jysk gaat er verder vanuit dat het voldoende gekwalificeerde logistieke medewerkers kan vinden in Flevoland. Van een samenwerking met andere logistieke dienstverleners wordt geen gewag gemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding