Het expeditiebedrijf kampt al sinds Pasen met een grote toestroom aan goederen in Duitsland en het eigen netwerk heeft nu de capaciteitsgrenzen bereikt, aldus de logistiek dienstverlener. DB Schenker heeft daarom besloten de dagelijks ontvangst van goederen te gaan begrenzen tot een bepaald maximum en lading selectief te accepteren ‘om ons netwerk en onze klanten te beschermen’, aldus commercieel manager Markus Pütz, verantwoordelijk voor de landendivisies Duitsland en Zwitserland bij Schenker.

Of de problemen ook in andere landen spelen voor de Duitse expediteur is nog onduidelijk. Pütz voegt eraan toe dat vaste klanten en goederenstromen die gerelateerd zijn aan bepaalde productieprocessen als onderdeel van de maatregelen nu voorrang krijgen.

Waarschuwing

DB Schenker heeft nog aan alternatieven gedacht om de grote vervoersvraag op te vangen door onder meer bepaalde tussenstations om te bouwen. Met het oog op mogelijke vertragingen in het stukgoedproces is daarvan toch afgezien.

Enkele weken geleden waarschuwde de branche organisatie DSLV Bundesverband Spedition & Logistik al voor de grote toestroom van goederen bij de expeditiebedrijven. De belangenbehartiger sprak destijds over 20% groei, die de netwerken van de sommige leden bedreigde op te blazen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement