DP World verstevigt positie in Afrika met overname Imperial

882 miljoen dollar

DP World vervolgt zijn overnamejacht. Na de acquisitie van Syncreon eerder deze week, wil DP World nu Imperial Logistics overnemen. De groep uit Dubai wil de Zuid-Afrikaanse logistiek dienstverlener kopen voor 882 miljoen dollar, zo laten beide partijen weten.

Imperial is een overeenkomst (transaction implementation agreement) aangegaan met DP World en gaat akkoord met de koopsom van 882 miljoen dollar. Imperial laat weten dat de overname nog goedgekeurd moet worden door de aandeelhouders. Ook moet de deal nog wereldwijd goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteiten.

Imperial Logistics

Het beursgenoteerde Imperial Logistics is vooral thuis in de sectoren gezondheidszorg, consumenten, auto’s, chemie, industrie en grondstoffen. Imperial is voornamelijk actief in Afrika en Europa.

De overname van Imperial biedt volgens DP World vooral kansen in Afrika. Volgens de groep ontstaat door de overname het beste netwerk van Afrika op het gebied van binnenvaart, havens en terminals en maritieme logistiek. De groep uit Dubai wil hiermee de verbinding tussen Afrikaanse producenten en handelsroutes naar de rest van de wereld verbeteren.

Imperial heeft meer dan 25.000 werknemers in dienst verspreid over 26 landen, waarvan veruit de meeste Afrikaans. Het bedrijf heeft een jaaromzet van 2,96 miljard dollar bij een bedrijfsresultaat (ebitda) van 262 miljoen dollar.

Syncreon

Begin deze week heeft DP World voor 1,2 miljard dollar Syncreon toegevoegd aan zijn steeds diverser wordende portefeuille. Deze Amerikaanse logistieke dienstverlener richt zich op de auto-industrie en andere high tech-sectoren. Tot de klantenkring behoren onder andere Dell, Xerox, Canon, Jaguar, Land Rover, Harley Davidson en BMW.

DP World zegt dat de acquisitie ‘een aanzienlijke strategische waarde toevoegt’ en dat verladers er de vruchten van zullen plukken. De groep wil de overname in de loop van het jaar afronden.

Haven Keulen

Vorig jaar zomer werden de Europese binnenvaartactiviteiten van Imperial Logistics nog overgenomen door Häfen und Güterverkehr Köln (HGK). De binnenvaartafdeling van Imperial in Europa stond toen al enige tijd te koop. Het Zuid-Afrikaanse bedrijf wilde af van deze activiteiten om zich meer te kunnen focussen op onderdelen in Afrika. De Zuid-Amerikaanse binnenvaartactiviteiten van Imperial vallen niet onder de deal.

Imperial houdt dus ook dit jaar de focus op Afrika. Door de overname van DP World  hoopt de Zuid-Afrikaanse logistiek dienstverlener door op de belangrijke handelsroutes van de groep uit Dubai te kunnen voortbouwen op de ambitie om een ‘Gateway to Africa’ te worden. Een voorbeeld hiervan is DP World Maputo, gelegen aan de zuidoostkust van Afrika die de toegangspoort is tot het uitgestrekte achterland van Zuid-Afrika.

Foto: africaincmag.com

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

DP World verstevigt positie in Afrika met overname Imperial | NT

DP World verstevigt positie in Afrika met overname Imperial

882 miljoen dollar

DP World vervolgt zijn overnamejacht. Na de acquisitie van Syncreon eerder deze week, wil DP World nu Imperial Logistics overnemen. De groep uit Dubai wil de Zuid-Afrikaanse logistiek dienstverlener kopen voor 882 miljoen dollar, zo laten beide partijen weten.

Imperial is een overeenkomst (transaction implementation agreement) aangegaan met DP World en gaat akkoord met de koopsom van 882 miljoen dollar. Imperial laat weten dat de overname nog goedgekeurd moet worden door de aandeelhouders. Ook moet de deal nog wereldwijd goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteiten.

Imperial Logistics

Het beursgenoteerde Imperial Logistics is vooral thuis in de sectoren gezondheidszorg, consumenten, auto’s, chemie, industrie en grondstoffen. Imperial is voornamelijk actief in Afrika en Europa.

De overname van Imperial biedt volgens DP World vooral kansen in Afrika. Volgens de groep ontstaat door de overname het beste netwerk van Afrika op het gebied van binnenvaart, havens en terminals en maritieme logistiek. De groep uit Dubai wil hiermee de verbinding tussen Afrikaanse producenten en handelsroutes naar de rest van de wereld verbeteren.

Imperial heeft meer dan 25.000 werknemers in dienst verspreid over 26 landen, waarvan veruit de meeste Afrikaans. Het bedrijf heeft een jaaromzet van 2,96 miljard dollar bij een bedrijfsresultaat (ebitda) van 262 miljoen dollar.

Syncreon

Begin deze week heeft DP World voor 1,2 miljard dollar Syncreon toegevoegd aan zijn steeds diverser wordende portefeuille. Deze Amerikaanse logistieke dienstverlener richt zich op de auto-industrie en andere high tech-sectoren. Tot de klantenkring behoren onder andere Dell, Xerox, Canon, Jaguar, Land Rover, Harley Davidson en BMW.

DP World zegt dat de acquisitie ‘een aanzienlijke strategische waarde toevoegt’ en dat verladers er de vruchten van zullen plukken. De groep wil de overname in de loop van het jaar afronden.

Haven Keulen

Vorig jaar zomer werden de Europese binnenvaartactiviteiten van Imperial Logistics nog overgenomen door Häfen und Güterverkehr Köln (HGK). De binnenvaartafdeling van Imperial in Europa stond toen al enige tijd te koop. Het Zuid-Afrikaanse bedrijf wilde af van deze activiteiten om zich meer te kunnen focussen op onderdelen in Afrika. De Zuid-Amerikaanse binnenvaartactiviteiten van Imperial vallen niet onder de deal.

Imperial houdt dus ook dit jaar de focus op Afrika. Door de overname van DP World  hoopt de Zuid-Afrikaanse logistiek dienstverlener door op de belangrijke handelsroutes van de groep uit Dubai te kunnen voortbouwen op de ambitie om een ‘Gateway to Africa’ te worden. Een voorbeeld hiervan is DP World Maputo, gelegen aan de zuidoostkust van Afrika die de toegangspoort is tot het uitgestrekte achterland van Zuid-Afrika.

Foto: africaincmag.com

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement