De 48-jarige Van Weyenberg is sinds september 2012 lid van de Tweede Kamerfractie van D66. Hij heeft bij de partij onder meer de portefeuilles financiën, belastingen, arbeidsmarkt, arbeidsongeschiktheid, sociale zekerheid en zzp. Van 2019 tot 2021 was hij vicefractievoorzitter.

Loopbaan

Voor zijn periode als Tweede Kamerlid was Van Weyenberg al jarenlang werkzaam in Den Haag. Dat deed hij tussen 2010 en 2012 als directeur relatiebeheer, uitvoeringsontwikkeling en aansturing bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In de veertien jaar daarvoor werkte hij op het ministerie van Economische Zaken, onder meer als directeur Europa.

Stientje Van Veldhoven verlaat het demissionair kabinet per 19 juli. Na de zomer start ze met haar nieuwe functie als vice-president/directeur bij World Resources Institute.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement