De bezettingsgraad van de logistieke panden, zoals warehouses en distributiecentra, bedroeg op 30 juni 98,7%. Dat is ongeveer hetzelfde als een half jaar eerder. Toen sloot WDP het jaar af met een bezettingsgraad van 98,6%. De gemiddelde looptijd (tot aan de eerste opzegmogelijkheid) van de huurcontracten van de WDP- portefeuille bedraagt 5,9 jaar (inclusief zonnepanelen).

Ondertussen heeft WDP ook wat schulden afgelost. Op 30 juni 2021 bedroeg de schuldgraad 41,0%, tegenover 46,6% per 31 december 2020, gedreven door de kapitaalverhogingen via ABB (200 miljoen euro) en het keuzedividend (59 miljoen euro) en de herwaardering van de portefeuille (374 miljoen euro, +8% year-to-date).

Er werd over de afgelopen zes maanden in totaal 200 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe projecten. Die investeringen vormen een mix van zowel projecten op eigen gronden, sale-and-lease-back-transacties en uitbreiding van de grondreserves.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding