De omzet steeg bij het dochterbedrijf van de Franse spoorwegen met 21% naar 4,86 miljard euro. Geodis dankt de sterke groei vooral aan meer pakketvolume bij de zogeheten last-mile-bezorging. Bijna een kwart (23%) van het dagelijks transportvolume kwam voor rekening van dat segment. In de eerste helft van 2020 lag dat percentage nog op 15%. De stijging is vooral toe te schrijven aan het toenemende aantal opdrachten uit de e-commerce markt, aldus Geodis.

Overname Pekaes

De omzet van Geodis steeg verder door de acquisitie van koelvervoerder Gandon, het Amerikaanse Velocity Transport en het Poolse transportbedrijf Pekaes. De laatste overname opent voor de Franse expediteur verder de Oost-Europese vervoersmarkt. Geodis zette de eerste helft van dit jaar ook in op meer lucht-en zeevrachtcharters om het nijpende tekort aan capaciteit op de lijndiensten te compenseren bij de twee transportmodaliteiten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding