Dat blijkt uit een eerste vergelijking van de halfjaarcijfers van de grote vrachtbemiddelaars. Daarbij was het Deense DSV op basis van de beschikbare financiële data het meest winstgevend als gekeken wordt naar de verhouding (conversion rate) tussen het resultaat voor belastingen (ebit) en de bruto-omzet.

DSV komt daar op een gecombineerde waarde van 52,7% voor de zee-en luchtvrachtactiviteiten, terwijl DHL blijft steken op 30,9%. Opvallend is de prestatie van het veel kleinere Amerikaanse C. H. Robinson dat een conversion rate van 43,9% behaalde over de eerste zes maanden van dit jaar. Het Zwitserse Kuehne + Nagel komt voor de zeevracht uit op een score van 46,7% en bij de luchtvracht op een iets lagere waarde met 42,3%.

Expeditors

Voor DB Schenker en Expeditors kon de conversion rate niet worden berekend op basis van de geleverde financiële data, waardoor het uiteindelijk oordeel over de winstgevendheid van de expeditiegiganten nog even op zich laat wachten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement