WTO: wereldwijde goederenhandel op hoogste niveau ooit

Herstel

De wereldwijde goederenhandel is gestegen naar het hoogste niveau ooit. Dat zegt de Wereldhandelsorganisatie (WTO) op basis van haar graadmeter die de wereldhandel meet. Volgens de WTO wordt daarmee het sterke economische herstel van de wereldhandel van de coronacrisis verder bevestigd, na de zware klappen vorig jaar.

De WTO verwacht voor heel dit jaar een groei van de wereldwijde goederenhandel met 8 procent, na een daling met 5,3 procent in 2020. Wel blijft de pandemie voor onzekerheid zorgen, want nieuwe coronagolven kunnen het herstel van de handel ondermijnen, aldus de organisatie.

Door de coronacrisis kelderde de wereldhandel in het voorjaar van 2020. Maar aan het begin van 2021 was de wereldwijde handel volledig hersteld van de pandemie en lag het niveau hoger dan voor de virusuitbraak, aldus cijfers van het Centraal Planbureau (CPB) dat ook onderzoek doet naar de mondiale handel.

WTO: wereldwijde goederenhandel op hoogste niveau ooit | NT

WTO: wereldwijde goederenhandel op hoogste niveau ooit

Herstel

De wereldwijde goederenhandel is gestegen naar het hoogste niveau ooit. Dat zegt de Wereldhandelsorganisatie (WTO) op basis van haar graadmeter die de wereldhandel meet. Volgens de WTO wordt daarmee het sterke economische herstel van de wereldhandel van de coronacrisis verder bevestigd, na de zware klappen vorig jaar.

De WTO verwacht voor heel dit jaar een groei van de wereldwijde goederenhandel met 8 procent, na een daling met 5,3 procent in 2020. Wel blijft de pandemie voor onzekerheid zorgen, want nieuwe coronagolven kunnen het herstel van de handel ondermijnen, aldus de organisatie.

Door de coronacrisis kelderde de wereldhandel in het voorjaar van 2020. Maar aan het begin van 2021 was de wereldwijde handel volledig hersteld van de pandemie en lag het niveau hoger dan voor de virusuitbraak, aldus cijfers van het Centraal Planbureau (CPB) dat ook onderzoek doet naar de mondiale handel.