Het Deense Transportverbond ITD had in 2019 een klacht ingediend in Brussel over de vermeende staatssteun die het post-en pakketbedrijf een voordeel opleverde ten opzichte van particuliere vervoerders.

PostNord moet een bedrag van bijna 40 miljoen euro terugbetalen aan Zweden, terwijl de Denemarken rond de 26 miljoen euro ontvangt. Andere overheidssubsidies waarover klachten waren ingediend, waren volgens Brussel niet in strijd met de concurrentieverhoudingen in de Europese binnenmarkt. Daardoor behoeft PostNord een veel hoger bedrag van 315 miljoen euro niet terug te betalen.

De PostNord-Groep is voor 60% in handen van de Zweedse staat. De overige aandelen zijn in handen van Denemarken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding