Volgens CEO Frank Weermeijer passen de twee acquisities in de strategie om uit te groeien tot de toonaangevende douaneagent in Europa. Met de overname van het bedrijf Tournebize voegt de groep zes locaties in onder meer Parijs, Lyon, Marseille en Straatsburg en zo’n veertig medewerkers aan zijn portefeuille toe.

Daarnaast is in Marseille SPTT met vier medewerkers overgenomen. Customs Support had tot nu toe één eigen kantoor in Frankrijk. Met de acquisities in dit land groeit het Europese netwerk uit tot bijna vijftig kantoren met een kleine 750 werknemers. Van hen hebben honderd de status van ‘brexit-expert’. De groep is verder actief in Nederland, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Polen en Italië.

Dochterbedrijven

Customs Support heeft zo’n twintig dochterbedrijven in Nederland, waaronder namen als Musketier, Verhoex, Ventrex en Verex. Behalve met douane-expeditie houdt de groep zich bezig met het meten van gasconcentratie in containers, onder meer in de Rotterdamse haven.

Eind vorig jaar heeft de in Luxemburg gevestigde investeringsmaatschappij Castik Capital een belang in Customs Support genomen. De omvang daarvan is niet bekendgemaakt, maar Castik is naar eigen zeggen ‘een private equity-onderneming die meerderheidsbelangen in Europese private en publieke bedrijven neemt om op lange termijn waarde toe te voegen door middel van partnerships en management teams’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding