Dat meldt het Zuid Afrikaanse zakenblad ‘Business Day’. Het wachten is nu op het akkoord voor de deal van de verschillende mededingingsautoriteiten in Europa en Afrika. Die worden ergens rond de jaarwisseling verwacht. De acquisitie voor een bedrag van 760 miljoen euro moet dan ergens in het eerste kwartaal van 2022 worden afgerond.

Imperial Logistics bestaat uit de divisies Market Access, Logistics Africa en Logistics International. De laatste werkmaatschappij is in Europa actief in onder meer de autologistiek en was vorig jaar goed voor een omzet van 1,2 miljard euro (+10%) en een bedrijfsresultaat van 30 miljoen euro.

Binnenvaart

In totaal lag de omzet op iets meer dan 3 miljard euro, waarbij de in 2020 verkochte binnenvaartactiviteiten in Europa en Zuid-Amerika niet meer zijn meegenomen. Het bedrijfsresultaat van het totale concern kwam uit op 135,4 miljoen euro, een stijging van 60% vergeleken met het boekjaar 2019.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding