De Zwitserse expediteur zegt dat ‘chronische moeilijkheden’ bij de Belgische vestiging de redenen zijn voor de sluiting. Sinds de overname in 2005 van Logistics Nivelles was de situatie volgens K+N al ‘bijzonder zorgwekkend’. Verschillende reorganisaties hebben verder niet de ‘zware verliezen’ doen verdwijnen. ‘Zonder zicht op rendement kan het filiaal zijn klanten niet meer bedienen’, aldus de logistiek dienstverlener.

Carrefour

Volgens Belgische mediaberichten verricht K+N in Nivelles de regionale distributie voor de Franse supermarktketen Carrefour en zouden die logistieke activiteiten in de toekomst vanuit twee vestigingen in Vlaanderen (Kontich bij Antwerpen en Kampenhout) nationaal worden aangepakt om het rendement te verbeteren.

Het personeel van K+N in Nijvel heeft intussen boos gereageerd op het besluit van K+N. Onder meer werden woensdag de toegangspoorten tijdelijk geblokkeerd en wordt gedreigd met stakingen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding