Over de eerste negen maanden komt daarmee het operationeel resultaat van het Deense expeditieconcern uit op 1,5 miljard euro, een toename van 60% vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar.

De directie gaat voor dit jaar nu uit van een bedrijfsresultaat van rond de 2 tot 2,15 miljard euro. In februari van dit jaar werd nog een ebit-resultaat van 1,4 tot 1,55 miljard euro verwacht. In juni werd die prognose bijgesteld naar 1,6 tot 1,7 miljard euro. In totaal heeft DSV dit lopende boekjaar de winstverwachting met 43% verhoogd.

Agility

DSV wijst er verder op dat de forse resultaatsgroei hoofdzakelijk is toe te schrijven aan de sterke financiële prestaties van de lucht-en zeevrachtdivisie. Die blijven door de hoge tarieven recordwinsten afleveren voor het moederbedrijf.

DSV wijst er verder op dat de integratie (vanaf augustus) van het dit jaar overgenomen Agility’s volgens plan verloopt en een positief effect heeft op het resultaat van het concern.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement