Dat meldt de Britse logistieke website The Loadstar. Het is de vierde grote acquisitie dit jaar van de douane-expert uit Rotterdam, nadat het eerder in Italië, Duitsland en Frankrijk branchegenoten heeft overgenomen om een pan-Europees douanenetwerk op te zetten.

Brexit

De Britse douane-expert UKCS heeft vestigingen in Felixstowe, Nottingham, Glasgow en Dover en telt 150 medewerkers. Door de overname van UKCS en fusie met de bestaande Britse vestigingen neemt het personeelsbestand bij CSG UK toe van zestig naar zo’n 210 medewerkers. Het aantal klanten in het Verenigd Koninkrijk (VK) zal na de acquisitie rond de 1.000 bedragen, blijkt verder uit de berichtgeving.

Via de acquisitie kan CSG zijn aanwezigheid in de Britse logistieke markt aanzienlijk versterken. De douanewerkzaamheden voor het goederenverkeer van en naar de EU zijn daar aanzienlijk toegenomen door de brexit.

Marktleider

De Nederlandse douanegroep is momenteel actief in zeven Europese landen (Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Polen en Italië) met zo’n 850 medewerkers. Daar komen nu de 150 Britse douane-experts van UKCS bij. In april van dit jaar nam CSG het Italiaanse Sernav over. Vorige maand volgden acquisities in Frankrijk (Tournebize) en Duitsland (WZC Riemann en DCLARE). Verdere overnames dit jaar staan gepland. Uiteindelijk wil het bedrijf actief zijn in zo’n twintig Europese landen en naast partijen als Gaston Schul een marktleider worden in de wereld van de douaneafhandeling.

CSG is onderdeel van MC Customs. Sinds eind 2020 is deze groep eigendom van private-equityinvesteerder Castik Capital.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding