Daarnaast deed de acquisitie van het Chinese Apex een duit in het zakje. De bedrijfswinst (ebit) van K+N over het derde kwartaal kwam daardoor uit op 734,3 miljoen euro, 113% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

De ebit uit de containervaart nam zelfs met 256% toe, blijkt uit de voorlopige kwartaalcijfers van het Zwitserse concern. Over de eerste negen maanden van het jaar steeg de omzet van K+N met 50% naar 20,2 miljard euro, terwijl de ebit verdubbelde naar 1,67 miljard euro.

Topman Detlef Trefzger van K+N omschreef het resultaat over het derde kwartaal als ‘uitstekend’ en hij verwacht voor de laatste drie maanden van het jaar ‘geen wezenlijke veranderingen in de gespannen marktsituatie’ en daarmee de winsten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding