De nieuwe inrichting is gemaakt om zowel een hoge capaciteit als een flexibel shuttlesysteem voor opslag en distributie te gebruiken, zodat de miljoenen extra producten die DSV voor New Balance gaat beheren, efficiënt vanuit het magazijn in alle delen van Europa kunnen worden geleverd.

Goods-to-person

‘Door de nieuwe geautomatiseerde processen en ‘goods-to-person’-aanpak op te nemen, verhogen we de efficiency, vooral door de inzet van onze medewerkers te kunnen wijden aan de meest complexe taken in het warehouse en de geautomatiseerde oplossingen de eenvoudige taken te laten uitvoeren ’, zegt Peter van der Maas, Executive Vice President, DSV.

Er is in het vernieuwde dc in totaal 40.000 vierkante meter beschikbaar voor pallets. De  grootte van ASRS (Automatic Storage Retrieval System) is 90.000 kubieke meter (gelijk aan 241.000 bakken). De capaciteit van het geautomatiseerde systeem is ruim 12.500 stuks per uur. De totale lengte transportband in het warehouse is 6,4 km. Er zijn 16 goods-to-person werkstations ter plaatse.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement