Kledingmerk Kanye West treft dure schikking na trage levering

Yeezy Apparel

Yeezy Apparel, een door de Amerikaanse rapper Kanye West bestierd modebedrijf dat in de VS was aangeklaagd wegens ernstig vertraagde levering van online bestellingen, heeft een schikking van bijna een miljoen dollar getroffen met de staat Californië.

Het bedrijf van de rapper, die tegenwoordig door het leven gaat onder de naam Ye en ook bekend is van onder meer de Kardashian-familie en als ex-kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap, was aangeklaagd omdat de onderneming de Californische wet ter bescherming van consumenten had overtreden, een wet waarin staat dat bestellingen binnen dertig dagen geleverd dienen te worden. Yeezy Apparel werd niet alleen verweten dat het producten te laat geleverd had, maar ook dat het consumenten niet op de hoogte had gehouden van de opgetreden vertragingen.

In de zaak, die vanwege Ye de nodige publiciteit trok, is een voor de hand liggend verband getrokken tussen de vertraagde leveringen en de ernstige congestie waarmee de zeehavens van Californië te kampen hebben. Het aantal wachtende schepen voor de havens van Los Angeles en Long Beach liep afgelopen week op tot meer dan honderd, terwijl de besturen van de twee havens boetes in petto hebben voor bijna zestigduizend zeecontainers die inmiddels te langdurig een opslaglocatie bezet houden.

Geen verband

Juristen hebben niettemin geen direct verband gevonden tussen de dienstverlening van het kledingmerk van de rapper en de strubbelingen in de supply chain.

Met de schikking is een civiele rechtszaak tegen Yeezy in elk geval van de baan. Het te betalen bedrag van een miljoen dollar bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder een storting in het Consumer Protection Prosecution Trust Fund.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Kledingmerk Kanye West treft dure schikking na trage levering | NT

Kledingmerk Kanye West treft dure schikking na trage levering

Yeezy Apparel

Yeezy Apparel, een door de Amerikaanse rapper Kanye West bestierd modebedrijf dat in de VS was aangeklaagd wegens ernstig vertraagde levering van online bestellingen, heeft een schikking van bijna een miljoen dollar getroffen met de staat Californië.

Het bedrijf van de rapper, die tegenwoordig door het leven gaat onder de naam Ye en ook bekend is van onder meer de Kardashian-familie en als ex-kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap, was aangeklaagd omdat de onderneming de Californische wet ter bescherming van consumenten had overtreden, een wet waarin staat dat bestellingen binnen dertig dagen geleverd dienen te worden. Yeezy Apparel werd niet alleen verweten dat het producten te laat geleverd had, maar ook dat het consumenten niet op de hoogte had gehouden van de opgetreden vertragingen.

In de zaak, die vanwege Ye de nodige publiciteit trok, is een voor de hand liggend verband getrokken tussen de vertraagde leveringen en de ernstige congestie waarmee de zeehavens van Californië te kampen hebben. Het aantal wachtende schepen voor de havens van Los Angeles en Long Beach liep afgelopen week op tot meer dan honderd, terwijl de besturen van de twee havens boetes in petto hebben voor bijna zestigduizend zeecontainers die inmiddels te langdurig een opslaglocatie bezet houden.

Geen verband

Juristen hebben niettemin geen direct verband gevonden tussen de dienstverlening van het kledingmerk van de rapper en de strubbelingen in de supply chain.

Met de schikking is een civiele rechtszaak tegen Yeezy in elk geval van de baan. Het te betalen bedrag van een miljoen dollar bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder een storting in het Consumer Protection Prosecution Trust Fund.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement