Een van de bestaande geautomatiseerde centra van DSV staat in Venlo. Verder heeft de logistiekreus op dit moment locaties in Denemarken, Noorwegen en Finland.

De komende tijd zullen daar centra bijkomen in het VK, Duitsland, Spanje, Canada, Denemarken en Zweden. In de komende jaren moeten ook in de VS en Azië nieuwe fulfilmentcentra verrijzen. Volgens DSV leiden de investeringen tot een wereldwijd netwerk van twintig onderling verbonden, automatische dc’s.

Schaalgrootte

DSV maakt voor de centra gebruik van systemen van leverancier Autostore. ‘We weten dat er een aanzienlijk gat in de markt is voor geautomatiseerde magazijnoplossingen voor bedrijven zonder enorme volumes’, stelt DSV-topman Ronald Poort. ‘Oplossingen, zoals Autostore, zijn meestal alleen toegankelijk voor bedrijven met een bepaalde schaalgrootte.’

De twintig vestigingen moeten gebouwd worden in de nabijheid van  regionale logistieke knooppunten op verschillende continenten. Door de dc’s met elkaar te verbinden kunnen DSV-klanten voorraad hebben in meerdere magazijnen. Volgens DSV wordt daarmee de flexibiliteit en snelheid van levering flink verhoogd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement