‘Amazon is qua transportomzet de zesde koerier van Europa’

Fraunhofer

De Amerikaanse webgigant Amazon zou vorig jaar voor 4 miljard euro aan pakketvervoer hebben uitgevoerd in Europa. Dat schat het Duitse onderzoeker Fraunhofer in de nieuwste versie van top 100 van pakketvervoerders in Europa.

Met deze omzet uit koerierswerkzaamheden zou de Amerikaanse webwinkel op plaats 6 terecht zijn gekomen op de lijst en het Duitse Hermes naar een zevende plek hebben verwezen. Aangezien het bedrijf officieel niet te boek staat als een logistieke dienstverlener, ontbreekt de online-winkel echter in de top 100.

Bescheiden schatting

Dat kan snel veranderen aangezien Amazon bezig is in Europa zijn eigen pakketnetwerk sterk uit te bouwen via het inhuren van onderaannemers voor de laatste mijl. Fraunhofer wijst er in een toelichting verder op dat het bij Amazon gaat om een ‘bescheiden schatting’ en de werkelijke omzet en het pakketvolume een stuk hoger ligt.

De top 100 over 2020 wordt net als de vorige twee edities aangevoerd door Deutsche Post DHL en het Franse La Poste met respectievelijk 14,2 en 13,1 miljard euro. FedEx is de nummer drie in Europa (8,1 miljard euro), terwijl het Britse Royal Mail (7,6 miljard) de vierde plek inneemt. UPS (6,1 miljard euro) eindigt op en vijfde plek en het Duitse Hermes (3,3 miljard euro) met enige afstand op de zesde plaats is terechtgekomen.

De top 10 op de lijst is goed voor een omzet van 58,4 miljard euro in 2020. Dat is een stijging van 16% vergeleken met eerdere jaren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

‘Amazon is qua transportomzet de zesde koerier van Europa’ | NT

‘Amazon is qua transportomzet de zesde koerier van Europa’

Fraunhofer

De Amerikaanse webgigant Amazon zou vorig jaar voor 4 miljard euro aan pakketvervoer hebben uitgevoerd in Europa. Dat schat het Duitse onderzoeker Fraunhofer in de nieuwste versie van top 100 van pakketvervoerders in Europa.

Met deze omzet uit koerierswerkzaamheden zou de Amerikaanse webwinkel op plaats 6 terecht zijn gekomen op de lijst en het Duitse Hermes naar een zevende plek hebben verwezen. Aangezien het bedrijf officieel niet te boek staat als een logistieke dienstverlener, ontbreekt de online-winkel echter in de top 100.

Bescheiden schatting

Dat kan snel veranderen aangezien Amazon bezig is in Europa zijn eigen pakketnetwerk sterk uit te bouwen via het inhuren van onderaannemers voor de laatste mijl. Fraunhofer wijst er in een toelichting verder op dat het bij Amazon gaat om een ‘bescheiden schatting’ en de werkelijke omzet en het pakketvolume een stuk hoger ligt.

De top 100 over 2020 wordt net als de vorige twee edities aangevoerd door Deutsche Post DHL en het Franse La Poste met respectievelijk 14,2 en 13,1 miljard euro. FedEx is de nummer drie in Europa (8,1 miljard euro), terwijl het Britse Royal Mail (7,6 miljard) de vierde plek inneemt. UPS (6,1 miljard euro) eindigt op en vijfde plek en het Duitse Hermes (3,3 miljard euro) met enige afstand op de zesde plaats is terechtgekomen.

De top 10 op de lijst is goed voor een omzet van 58,4 miljard euro in 2020. Dat is een stijging van 16% vergeleken met eerdere jaren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement