Belgische arbeidsinspectie zet slot op depot PostNL bij Antwerpen

zwartwerken

De Belgische arbeidsinspectie en de douane hebben een depot van PostNL vlak bij Antwerpen op slot gezet. Daar werd na een inval geconstateerd dat er sprake was van inbreuk op de regels. Het ging onder meer om tien gevallen van zwartwerken. Ook de inhoud van pakketten is onderzocht.

Het depot in Wommelgem, bij Antwerpen, is tot nader order gesloten. Daardoor konden maandag duizenden pakjes niet worden bezorgd. PostNL zegt aan een oplossing te werken. Hoelang dat zal duren is nog niet bekend.

De Belgische arbeidsinspectie viel maandag drie depots van PostNL binnen. Behalve in Wommelgem werd onderzoek gedaan in Mechelen en Ardooie. Bij PostNL werden in België eerder dit jaar na invallen ook al overtredingen geconstateerd.

Begin mei werd bekend dat het Mechelse arbeidsauditoraat PostNL en ook GLS onderzocht, samen met de onderaannemers met wie ze ‘wurgcontracten’ zouden sluiten. Chauffeurs zouden in slechte omstandigheden moeten werken en onderbetaald worden. In september volgend jaar begint een proces in de rechtbank vanwege allerlei wantoestanden.

PostNL België is onderdeel van PostNL. Het concern heeft negen pakkettendepots in België.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Belgische arbeidsinspectie zet slot op depot PostNL bij Antwerpen | NT

Belgische arbeidsinspectie zet slot op depot PostNL bij Antwerpen

zwartwerken

De Belgische arbeidsinspectie en de douane hebben een depot van PostNL vlak bij Antwerpen op slot gezet. Daar werd na een inval geconstateerd dat er sprake was van inbreuk op de regels. Het ging onder meer om tien gevallen van zwartwerken. Ook de inhoud van pakketten is onderzocht.

Het depot in Wommelgem, bij Antwerpen, is tot nader order gesloten. Daardoor konden maandag duizenden pakjes niet worden bezorgd. PostNL zegt aan een oplossing te werken. Hoelang dat zal duren is nog niet bekend.

De Belgische arbeidsinspectie viel maandag drie depots van PostNL binnen. Behalve in Wommelgem werd onderzoek gedaan in Mechelen en Ardooie. Bij PostNL werden in België eerder dit jaar na invallen ook al overtredingen geconstateerd.

Begin mei werd bekend dat het Mechelse arbeidsauditoraat PostNL en ook GLS onderzocht, samen met de onderaannemers met wie ze ‘wurgcontracten’ zouden sluiten. Chauffeurs zouden in slechte omstandigheden moeten werken en onderbetaald worden. In september volgend jaar begint een proces in de rechtbank vanwege allerlei wantoestanden.

PostNL België is onderdeel van PostNL. Het concern heeft negen pakkettendepots in België.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement