Shell wil biodieselfabriek bouwen in Singapore

Biodiesel

Shell is van plan een fabriek voor biobrandstoffen te bouwen in Singapore. De biobrandstoffabriek, met een productie van 550.000 ton per jaar, kan waterstof maken uit bakolie en dierlijke vetten, die vervolgens kan worden gebruikt om diesel voor vrachtwagens, vliegtuigbrandstof of chemicaliën te produceren.

Een definitief investeringsbesluit voor de bouw van de faciliteit moet nog worden genomen.

Shell wil tegen 2025 ongeveer 2 miljoen ton duurzame vliegtuigbrandstof per jaar produceren en wereldwijd 1 miljoen ton plastic afval verwerken. Het bedrijf onderzoekt ook een regionale hub voor het opvangen en opslaan van koolstof, en is van plan om samen te werken met een reeks klanten, waaronder in de energiesector.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Shell wil biodieselfabriek bouwen in Singapore | NT

Shell wil biodieselfabriek bouwen in Singapore

Biodiesel

Shell is van plan een fabriek voor biobrandstoffen te bouwen in Singapore. De biobrandstoffabriek, met een productie van 550.000 ton per jaar, kan waterstof maken uit bakolie en dierlijke vetten, die vervolgens kan worden gebruikt om diesel voor vrachtwagens, vliegtuigbrandstof of chemicaliën te produceren.

Een definitief investeringsbesluit voor de bouw van de faciliteit moet nog worden genomen.

Shell wil tegen 2025 ongeveer 2 miljoen ton duurzame vliegtuigbrandstof per jaar produceren en wereldwijd 1 miljoen ton plastic afval verwerken. Het bedrijf onderzoekt ook een regionale hub voor het opvangen en opslaan van koolstof, en is van plan om samen te werken met een reeks klanten, waaronder in de energiesector.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement