DP World mag van Brussel Imperial Logistics overnemen

Expansie warehousing

De EU-Commissie heeft ingestemd met de koop van de Europese activiteiten van het Zuid Afrikaanse Imperial Logistics door DP World. Ook de overname van het het Noord-Amerikaanse Syncreon werd toegestaan. De effecten van de twee deals op de Europese concurrentieverhoudingen zijn beperkt, aldus Brussel.

DP World, groot in de mondiale containeroverslag in zeehavens, had de acquisities al in de zomer van dit jaar bekendgemaakt. Het bedrijf wil daarmee meer in het achterland actief worden met diensten en daarmee in een groter deel van de logistieke keten aanwezig zijn. De terminal-operator wil met de acquisities meer uitgroeien tot een geïntegreerde logistiek dienstverlener.

DP world telt rond de 870 miljoen euro neer voor Imperial Logistics (opslag en warehousing), waarvan het Europees hoofdkantoor in Duisburg is gevestigd. Het personeelsbestand van DP World groeit door de overname van 55.000 in de wereld naar 80.000. Imperial heeft daarbij vestigingen in zo’n 26 landen in Europa, Afrika en het Midden Oosten. Het bedrijf behaalde vorig jaar een omzet van 3 miljard euro. DP World (omzet 8,5 miljard euro) zal zijn jaarlijkse inkomsten door de overname met ruim een derde uitbouwen.

Contractlogistiek

Het Amerikaanse Sycreon (contractlogistiek) kocht DP World voor 1,2 miljard dollar deze zomer. Het bedrijf beschikt over zo’n negentig vestigingen en 19 landen. Bijna 60% van de omzet (1,1 miljard dollar in 2020) haalt het bedrijf uit Europa. Sycreon is onder meer actief met logistieke diensten voor de auto-industrie en e-commerce.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

DP World mag van Brussel Imperial Logistics overnemen | NT

DP World mag van Brussel Imperial Logistics overnemen

Expansie warehousing

De EU-Commissie heeft ingestemd met de koop van de Europese activiteiten van het Zuid Afrikaanse Imperial Logistics door DP World. Ook de overname van het het Noord-Amerikaanse Syncreon werd toegestaan. De effecten van de twee deals op de Europese concurrentieverhoudingen zijn beperkt, aldus Brussel.

DP World, groot in de mondiale containeroverslag in zeehavens, had de acquisities al in de zomer van dit jaar bekendgemaakt. Het bedrijf wil daarmee meer in het achterland actief worden met diensten en daarmee in een groter deel van de logistieke keten aanwezig zijn. De terminal-operator wil met de acquisities meer uitgroeien tot een geïntegreerde logistiek dienstverlener.

DP world telt rond de 870 miljoen euro neer voor Imperial Logistics (opslag en warehousing), waarvan het Europees hoofdkantoor in Duisburg is gevestigd. Het personeelsbestand van DP World groeit door de overname van 55.000 in de wereld naar 80.000. Imperial heeft daarbij vestigingen in zo’n 26 landen in Europa, Afrika en het Midden Oosten. Het bedrijf behaalde vorig jaar een omzet van 3 miljard euro. DP World (omzet 8,5 miljard euro) zal zijn jaarlijkse inkomsten door de overname met ruim een derde uitbouwen.

Contractlogistiek

Het Amerikaanse Sycreon (contractlogistiek) kocht DP World voor 1,2 miljard dollar deze zomer. Het bedrijf beschikt over zo’n negentig vestigingen en 19 landen. Bijna 60% van de omzet (1,1 miljard dollar in 2020) haalt het bedrijf uit Europa. Sycreon is onder meer actief met logistieke diensten voor de auto-industrie en e-commerce.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement