Volgens topman Tan Chong Meng van PSA International is de overname een van de grootste in de geschiedenis van PSA. De koop past in de nieuwe strategie van grote spelers in de containervaart om via acquisities in de expeditie en contractlogistiek meer grip te krijgen op de totale logistieke keten.

DP World

Zo kocht concurrent DP World dit jaar onder meer Imperial Logistics en het Amerikaanse Syncreon en ging Maersk aan de haal met de Duitse expediteur Senator.  CMA CGM zet intussen met de bouw van een eigen luchtvrachtvloot in op meer logistieke diversiteit.

PSA wil met BDP geïntegreerde logistiek en transportoplossingen aanbieden en het eigen netwerk van 60 diepzee-, spoor-en binnenvaartterminals koppelen aan dat van BDP. De expediteur (Philadelphia) beschikt over zo’n 133 filialen in de wereld en telt meer dan 1.000 medewerkers. De jaarlijkse omzet ligt op een half miljard dollar.

Greenbriar nam BDP eind 2018 over en heeft de laatste jaren versterkt in de digitalisering geïnvesteerd van de expediteur. Wat de Amerikaanse belegger voor BDP heeft ontvangen is niet bekendgemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement