Hellmann slachtoffer van cyberaanval

Deel systemen platgelegd

Het Duitse Hellmann Worldwide Logistics is deze week het slachtoffer geworden van een cyberaanval.

De hack werd in een vroeg stadium dinsdagochtend ontdekt, meldt topman Reiner Heiken aan het Duitse transportkrant DVZ. Volgens de bestuurder is er geen losgeld gevraagd door de cybercriminelen.

Voorzorg

Uit voorzorg zijn alle verbindingen met het datacentrum van Hellmann tijdelijk verbroken, Die veiligheidsmaatregel heeft ernstige gevolgen voor de bedrijfsactiviteiten bij onder meer de contractlogistiek en de nationale en internationale landgroupage, omdat voorlopig geen contact kan worden gemaakt met het transportmanagementsysteem om logistieke processen af te wikkelen, aldus Heiken. De lucht-en zeevrachtexpeditie heeft daarentegen nauwelijks last van de hack en de veiligheidsmaatregelen, zegt hij.

Onduidelijk

Onder hoge druk wordt door dataexperts van het expeditiebedrijf momenteel gewerkt om de systemen te checken en eventueel te repareren. Het is echter nog niet duidelijk wanneer alle systemen weer zullen draaien. Of er gegevens zijn gestolen kan de topman ook nog niet zeggen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Hellmann slachtoffer van cyberaanval | NT

Hellmann slachtoffer van cyberaanval

Deel systemen platgelegd

Het Duitse Hellmann Worldwide Logistics is deze week het slachtoffer geworden van een cyberaanval.

De hack werd in een vroeg stadium dinsdagochtend ontdekt, meldt topman Reiner Heiken aan het Duitse transportkrant DVZ. Volgens de bestuurder is er geen losgeld gevraagd door de cybercriminelen.

Voorzorg

Uit voorzorg zijn alle verbindingen met het datacentrum van Hellmann tijdelijk verbroken, Die veiligheidsmaatregel heeft ernstige gevolgen voor de bedrijfsactiviteiten bij onder meer de contractlogistiek en de nationale en internationale landgroupage, omdat voorlopig geen contact kan worden gemaakt met het transportmanagementsysteem om logistieke processen af te wikkelen, aldus Heiken. De lucht-en zeevrachtexpeditie heeft daarentegen nauwelijks last van de hack en de veiligheidsmaatregelen, zegt hij.

Onduidelijk

Onder hoge druk wordt door dataexperts van het expeditiebedrijf momenteel gewerkt om de systemen te checken en eventueel te repareren. Het is echter nog niet duidelijk wanneer alle systemen weer zullen draaien. Of er gegevens zijn gestolen kan de topman ook nog niet zeggen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement