Bol.com koopt fietskoerier Cycloon

last mile

Bol.com neemt de fietsbezorger Cycloon over. Het gaat in eerste instantie om een meerderheidsbelang. Over vier jaar volgt dan het resterende aandelenpakket.

Hoeveel Bol.com betaalt voor de overname is niet bekendgemaakt. De transactie wordt naar verwachting afgerond in de eerste helft van 2022 en is onderhevig aan advies van de betrokken ondernemingsraad en gebruikelijke goedkeuringen. Het huidige management van Cycloon wordt voortgezet en de bestaande aandeelhouders van Cycloon blijven als aandeelhouders betrokken. Cycloon zal ook dan als zelfstandig merk blijven voortbestaan, kondigen de partijen aan.

Met de groei van de e-commerce en aanverwante logistieke sector nemen de uitdagingen toe op het gebied van bezorgcapaciteit en impact op milieu en infrastructuur. Bol.com hoopt met de overname sneller te kunnen verduurzamen omdat een groter deel van de pakketten per fiets bezorgd kan worden. Cycloon hoopt op haar beurt weer haar groei te kunnen versnellen met de nieuwe eigenaar.

600 fietskoeriers

Cycloon verstuurt met haar landelijke netwerk van fietskoeriers en postbezorgers voor duizenden klanten post en pakketten door heel Nederland. Er zijn er 600 mensen met een (voormalige) afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk bij het bedrijf. Cycloon zal na de transactie de post- en pakketbezorging voor huidige en ook nieuwe klanten voortzetten, en daarnaast ook pakketten leveren voor bol.com. Het betreft hier zowel pakketten van bol.com zelf als pakketten van verkooppartners die hun artikelen opslaan in de distributiecentra van bol.com.

Vincent Weijers, directeur Logistiek & Operatie (COO) bij bol.com: ‘We geloven enorm in de duurzame en sociale missie van Cycloon. Tegelijkertijd is het voor bol.com en zijn verkooppartners een unieke mogelijkheid om de verduurzaming van onze groeiende pakketbezorging te versnellen en onze bezorgcapaciteit uit te breiden. Ook kunnen we het gemak en de service voor onze klanten nog verder verbeteren met flexibele en slimme bezorging. Met het meerderheidsbelang in Cycloon zetten we een nieuwe stap richting onze uitgesproken ambitie om onze directe voetafdruk in 2025 terug te brengen tot 0 gram CO2-uitstoot per pakket.’

Eigen bakfietsen

Bol.com is lang niet het eerste bedrijf in de e-commercesector dat met fietskoeriers werkt. Concurrent Coolblue heeft al veel personeel op eigen bakfietsen rondrijden. Ook pakketbezorgers PostNL en DHL rijden soms op bakfietsen. Bol.com is een dochteronderneming van supermarktconcern Ahold Delhaize, dat ook Albert Heijn bezit. Onlangs maakte het bedrijf bekend de webwinkel naar de beurs te brengen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Bol.com koopt fietskoerier Cycloon | NT

Bol.com koopt fietskoerier Cycloon

last mile

Bol.com neemt de fietsbezorger Cycloon over. Het gaat in eerste instantie om een meerderheidsbelang. Over vier jaar volgt dan het resterende aandelenpakket.

Hoeveel Bol.com betaalt voor de overname is niet bekendgemaakt. De transactie wordt naar verwachting afgerond in de eerste helft van 2022 en is onderhevig aan advies van de betrokken ondernemingsraad en gebruikelijke goedkeuringen. Het huidige management van Cycloon wordt voortgezet en de bestaande aandeelhouders van Cycloon blijven als aandeelhouders betrokken. Cycloon zal ook dan als zelfstandig merk blijven voortbestaan, kondigen de partijen aan.

Met de groei van de e-commerce en aanverwante logistieke sector nemen de uitdagingen toe op het gebied van bezorgcapaciteit en impact op milieu en infrastructuur. Bol.com hoopt met de overname sneller te kunnen verduurzamen omdat een groter deel van de pakketten per fiets bezorgd kan worden. Cycloon hoopt op haar beurt weer haar groei te kunnen versnellen met de nieuwe eigenaar.

600 fietskoeriers

Cycloon verstuurt met haar landelijke netwerk van fietskoeriers en postbezorgers voor duizenden klanten post en pakketten door heel Nederland. Er zijn er 600 mensen met een (voormalige) afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk bij het bedrijf. Cycloon zal na de transactie de post- en pakketbezorging voor huidige en ook nieuwe klanten voortzetten, en daarnaast ook pakketten leveren voor bol.com. Het betreft hier zowel pakketten van bol.com zelf als pakketten van verkooppartners die hun artikelen opslaan in de distributiecentra van bol.com.

Vincent Weijers, directeur Logistiek & Operatie (COO) bij bol.com: ‘We geloven enorm in de duurzame en sociale missie van Cycloon. Tegelijkertijd is het voor bol.com en zijn verkooppartners een unieke mogelijkheid om de verduurzaming van onze groeiende pakketbezorging te versnellen en onze bezorgcapaciteit uit te breiden. Ook kunnen we het gemak en de service voor onze klanten nog verder verbeteren met flexibele en slimme bezorging. Met het meerderheidsbelang in Cycloon zetten we een nieuwe stap richting onze uitgesproken ambitie om onze directe voetafdruk in 2025 terug te brengen tot 0 gram CO2-uitstoot per pakket.’

Eigen bakfietsen

Bol.com is lang niet het eerste bedrijf in de e-commercesector dat met fietskoeriers werkt. Concurrent Coolblue heeft al veel personeel op eigen bakfietsen rondrijden. Ook pakketbezorgers PostNL en DHL rijden soms op bakfietsen. Bol.com is een dochteronderneming van supermarktconcern Ahold Delhaize, dat ook Albert Heijn bezit. Onlangs maakte het bedrijf bekend de webwinkel naar de beurs te brengen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement