Europees distributiecentrum voor planten opent deuren in Limburg

Fulfilment Center Arcen

Het volgens de uitbaters grootste distributiecentrum voor planten in Europa opent op 1 januari zijn deuren in Arcen (noord-Limburg).

Het Fulfilment Center Arcen (FCA) ligt op een terrein van 10 hectare en bestaat uit een magazijn van 18.000 vierkante meter, dertig dokken, koelinstallaties en kantoren. Het distribueert haagplanten, mediterrane planten en ander groen naar consumenten uit in eerste instantie elf Europese landen. De ambitie van het Limburgse bedrijf is om dit uit te breiden naar 26 landen.

Pallettransport

De planten komen rechtstreeks vanuit samenwerkingsverbanden met kwekers uit Europa en vanuit de eigen kwekerijen van de initiatiefnemers van het dc, Roobeek en Dutch Garden Plants. Het FCA stelt zich te onderscheiden door pallettransport aan te bieden voor klanten met interesse in grote bestellingen, en daarbij het hele logistieke proces in handen te nemen.

Ook in de plantenbusiness wordt steeds meer online besteld. De meeste planten gaan vanuit het FCA dan ook direct naar consumenten die deze hebben besteld via webshops,  zo zegt algemeen directeur Frank Deriet van het FCA. ‘Deze verschuiving is niet meer te stoppen.’

In februari houdt het FCA voor het eerst een driedaagse ‘e-commerce-beurs’ waarbij webshops voor tuin-, terras en balkonproducten een kijkje achter de schermen van het distributiecentrum mogen komen nemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Europees distributiecentrum voor planten opent deuren in Limburg | NT

Europees distributiecentrum voor planten opent deuren in Limburg

Fulfilment Center Arcen

Het volgens de uitbaters grootste distributiecentrum voor planten in Europa opent op 1 januari zijn deuren in Arcen (noord-Limburg).

Het Fulfilment Center Arcen (FCA) ligt op een terrein van 10 hectare en bestaat uit een magazijn van 18.000 vierkante meter, dertig dokken, koelinstallaties en kantoren. Het distribueert haagplanten, mediterrane planten en ander groen naar consumenten uit in eerste instantie elf Europese landen. De ambitie van het Limburgse bedrijf is om dit uit te breiden naar 26 landen.

Pallettransport

De planten komen rechtstreeks vanuit samenwerkingsverbanden met kwekers uit Europa en vanuit de eigen kwekerijen van de initiatiefnemers van het dc, Roobeek en Dutch Garden Plants. Het FCA stelt zich te onderscheiden door pallettransport aan te bieden voor klanten met interesse in grote bestellingen, en daarbij het hele logistieke proces in handen te nemen.

Ook in de plantenbusiness wordt steeds meer online besteld. De meeste planten gaan vanuit het FCA dan ook direct naar consumenten die deze hebben besteld via webshops,  zo zegt algemeen directeur Frank Deriet van het FCA. ‘Deze verschuiving is niet meer te stoppen.’

In februari houdt het FCA voor het eerst een driedaagse ‘e-commerce-beurs’ waarbij webshops voor tuin-, terras en balkonproducten een kijkje achter de schermen van het distributiecentrum mogen komen nemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement