‘Nieuwe minister Infrastructuur en Waterstaat: Mark Harbers (VVD)’

Rutte IV

Mark Harbers (VVD) wordt naar verluidt de nieuwe minister van Infrastructuur en Waterstaat in het vierde kabinet-Rutte. Hij neemt het stokje over van Barbara Visser die op 31 augustus dit jaar werd benoemd tot demissionair minister als opvolger van Cora van Nieuwenhuizen.

Harbers was staatssecretaris van Asiel en Migratie in het vorige kabinet maar moest aftreden na gerommel door zijn ministerie met cijfers over criminaliteit onder asielzoekers. Officieel wordt de lijst met 29 nieuwe bewindslieden zondag bekend, maar bronnen in Den Haag bevestigen volgens persbureau anp al een aantal namen waaronder die van Harbers.

De nieuwe minster (52) is al zo’n vijftien jaar actief bij de overheid. Zo was hij in 2006 politiek assistent van minister Gerrit Zalm (Financiën). Ook heeft hij zeven jaar gewerkt bij de Gemeente Rotterdam als onder andere Wethouder van Economie, haven en milieu (2007-2009). Momenteel is hij Lid van de Tweede Kamer voor de VVD waarbij zijn focus ligt op energie, klimaat en het  stikstofprobleem.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

‘Nieuwe minister Infrastructuur en Waterstaat: Mark Harbers (VVD)’ | NT

‘Nieuwe minister Infrastructuur en Waterstaat: Mark Harbers (VVD)’

Rutte IV

Mark Harbers (VVD) wordt naar verluidt de nieuwe minister van Infrastructuur en Waterstaat in het vierde kabinet-Rutte. Hij neemt het stokje over van Barbara Visser die op 31 augustus dit jaar werd benoemd tot demissionair minister als opvolger van Cora van Nieuwenhuizen.

Harbers was staatssecretaris van Asiel en Migratie in het vorige kabinet maar moest aftreden na gerommel door zijn ministerie met cijfers over criminaliteit onder asielzoekers. Officieel wordt de lijst met 29 nieuwe bewindslieden zondag bekend, maar bronnen in Den Haag bevestigen volgens persbureau anp al een aantal namen waaronder die van Harbers.

De nieuwe minster (52) is al zo’n vijftien jaar actief bij de overheid. Zo was hij in 2006 politiek assistent van minister Gerrit Zalm (Financiën). Ook heeft hij zeven jaar gewerkt bij de Gemeente Rotterdam als onder andere Wethouder van Economie, haven en milieu (2007-2009). Momenteel is hij Lid van de Tweede Kamer voor de VVD waarbij zijn focus ligt op energie, klimaat en het  stikstofprobleem.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement