Zo brengt Penske het Nederlandse dc in Roosendaal (55.000 vierkante meter) onder in de joint venture. Röhlig voegt daar het magazijn in het Duitse Nettetal (30.000 vierkante meter) aan de grens bij het Limburgse Venlo aan toe.

Meerderheidsbelang

De twee bedrijven hebben de logistieke activiteiten ondergebracht in de nieuwe entiteit Röhlig Penske Logistics. Daarbij krijgen de Duitsers met 80% van de aandelen een meerderheidsbelang in de joint venture. In totaal beschikt het gemeenschappelijk bedrijf straks over zo’n 200.000 vierkante meter aan opslag en 100 medewerkers.

De gemeenschappelijke logistieke activiteiten worden aangestuurd vanuit het Nettetal. De directie zal bestaan uit de managers Ross Marlton, namens Röhlig, en Dick Dekker (Penske).

Top 20 speler

Penske Logistics is een onderdeel van Penske Transportation Solutions met vestigingen in Noord Amerika, Zuid-Amerika, Europa en Azië. Het Amerikaanse consultant Armstrong & Associates plaatst Penske op plaats 16 in de top 2o van logistieke bedrijven in de VS met een omzet van 3,2 miljard dollar. Vergeleken daarmee zijn de logistieke activiteiten van Röhlig bescheiden te noemen. Contractlogistiek levert slechts 5% van de totale inkomsten op bij de Duitse expediteur.

Röhlig en Penske werken al enige tijd samen. Zo verrichten de Duitsers de lucht-en zeevrachtexpeditie voor de Amerikanen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement