Daarmee breidt de Amerikaanse groep zijn opslagcapaciteit in één klap met een kwart miljoen kubieke meter uit. Harld Peters, verantwoordelijk voor de Europese belangen van Lineage, omschrijft Nederland als ‘een cruciaal knooppunt voor de koude voedselketen binnen de Europese markt, gezien de centrale ligging en bereikbaarheid van belangrijke zeehavens en inlandterminals’.

Van Tuyl Logistics houdt zich bezig met koel- en vriestransport en heeft een vloot van zestig vrachtwagens en negentig opleggers. Daarnaast beschikt het in het Gelderse Gameren gevestigde bedrijf over een opslagcapaciteit van 30.000 palletplaatsen.

Het eveneens Gelderse H&S Coldstores houdt zich onder meer bezig met transport, opslag verwerking en het verpakken van sappen. De expeditietak van H&S Group biedt een pan-Europees netwerk met meer dan 250 voertuigen in onderaanneming en beschikt over 1500 tankeenheden voor vloeibare levensmiddelen. De groep beschikt verder over 48.000 ton aan opslagcapaciteit.

Tot slot kondigde Lineage ook de overname aan van de Nederlandse faciliteiten van Frigocare Rotterdam. Dat is gespecialiseerd in de invoer van diepgevroren vis, voornamelijk uit de Noord-Atlantische Oceaan en Azië via de haven van Rotterdam. Het bedrijf is gevestigd in het Waalhaven-gebied, vlakbij het voormalige Kloosterboer-complex. Het bedrijf beschikt daar over een koel- en vrieshuis met 15.000 palletposities.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement