WDP voerde winst verder op in 2021

Logistiek vastgoed

De logistieke vastgoedinvesteerder WDP heeft een sterk jaar achter de rug. De winst ging met 15% omhoog en ook op de middellange termijn verwacht het beursgenoteerde bedrijf aanhoudende groei.

Dat blijkt uit de cijfers over het boekjaar 2021. WDP realiseerde vorig jaar een winst van 201,2 miljoen euro. ‘Dit resultaat wordt gedreven door de continue stroom aan opleveringen van voorverhuurde projecten’, meldt het bedrijf.

Het totale verhuurbare oppervlakte van van die projecten, waar WDP 303 miljoen euro in stak, bedroeg 365.000 vierkante meter. Het initieel brutohuurrendement op het totaal van deze afgewerkte projecten kwam uit op 6,4%.

In uitvoering

WDP meldt verder dat nog eens 881.000 vierkante meter aan projecten in uitvoering is, goed voor een investeringsvolume van 594 miljoen euro. Deze projecten zijn voor is 91% voorverhuurd, met een gemiddelde looptijd van de huurcontracten van 12 jaar.

De vastgoedinvesteerder sloot 2021 af met een bezettingsgraad van 98,6%, gelijk aan de bezetting een jaar eerder. De gemiddelde looptijd van de panden in de WDP-portefeuille bedraagt 5,8 jaar. Van de huurcontracten die vorig jaar eindigden, werd 90% verlengd en ook voor de contracten die dit jaar aflopen is al 54% verlengd.

WDP heeft in totaal 257 verhuurbare locaties in zijn portefeuille, waarvan 83 in Nederland en 103 in België. In totaal gaat om om een verhuurbaar vloeroppervlak van ruim 5,9 miljoen vierkante meter.

5,9 miljard euro

De reële waarde van die panden bedroeg volgens vastgoedadviseurs op 31 december een kleine 5,9 miljard euro, tegen 4,6 miljard aan de start van het afgelopen boekjaar.

Tegelijk met de jaarcijfers presenteerde WDP een nieuw groeiplan voor 2022-2025. De vastgoedinvesteerder mikt daarbij op een jaarlijkse winststijging per aandeel van 8%. Dit is gebaseerd op een investeringsvolume van 2 miljard euro, tot een portefeuille van 8 miljard euro.

Schaarste

WDP ziet kansen door ‘de aanhoudende groei in e-commerce, de vraag naar voeding en farmagerelateerde activiteiten, technologische vooruitgang en verduurzaming.’ Verder wil het bedrijf inzetten op groei binnen de bestaande portefeuille, wat vanwege de groeiende schaarste belangrijker wordt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

WDP voerde winst verder op in 2021 | NT

WDP voerde winst verder op in 2021

Logistiek vastgoed

De logistieke vastgoedinvesteerder WDP heeft een sterk jaar achter de rug. De winst ging met 15% omhoog en ook op de middellange termijn verwacht het beursgenoteerde bedrijf aanhoudende groei.

Dat blijkt uit de cijfers over het boekjaar 2021. WDP realiseerde vorig jaar een winst van 201,2 miljoen euro. ‘Dit resultaat wordt gedreven door de continue stroom aan opleveringen van voorverhuurde projecten’, meldt het bedrijf.

Het totale verhuurbare oppervlakte van van die projecten, waar WDP 303 miljoen euro in stak, bedroeg 365.000 vierkante meter. Het initieel brutohuurrendement op het totaal van deze afgewerkte projecten kwam uit op 6,4%.

In uitvoering

WDP meldt verder dat nog eens 881.000 vierkante meter aan projecten in uitvoering is, goed voor een investeringsvolume van 594 miljoen euro. Deze projecten zijn voor is 91% voorverhuurd, met een gemiddelde looptijd van de huurcontracten van 12 jaar.

De vastgoedinvesteerder sloot 2021 af met een bezettingsgraad van 98,6%, gelijk aan de bezetting een jaar eerder. De gemiddelde looptijd van de panden in de WDP-portefeuille bedraagt 5,8 jaar. Van de huurcontracten die vorig jaar eindigden, werd 90% verlengd en ook voor de contracten die dit jaar aflopen is al 54% verlengd.

WDP heeft in totaal 257 verhuurbare locaties in zijn portefeuille, waarvan 83 in Nederland en 103 in België. In totaal gaat om om een verhuurbaar vloeroppervlak van ruim 5,9 miljoen vierkante meter.

5,9 miljard euro

De reële waarde van die panden bedroeg volgens vastgoedadviseurs op 31 december een kleine 5,9 miljard euro, tegen 4,6 miljard aan de start van het afgelopen boekjaar.

Tegelijk met de jaarcijfers presenteerde WDP een nieuw groeiplan voor 2022-2025. De vastgoedinvesteerder mikt daarbij op een jaarlijkse winststijging per aandeel van 8%. Dit is gebaseerd op een investeringsvolume van 2 miljard euro, tot een portefeuille van 8 miljard euro.

Schaarste

WDP ziet kansen door ‘de aanhoudende groei in e-commerce, de vraag naar voeding en farmagerelateerde activiteiten, technologische vooruitgang en verduurzaming.’ Verder wil het bedrijf inzetten op groei binnen de bestaande portefeuille, wat vanwege de groeiende schaarste belangrijker wordt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement