De ambitieuze containerrederij heeft het 51% meerderheidsbelang in de ‘last mile logistics’-specialist overgenomen van het Franse e-commerce-bedrijf Hopps Group en verwierf tevens een optie om het belang later mogelijk nog verder uit te breiden. Een overnamebedrag is hierbij niet bekendgemaakt.

Amazon

Colis Privé, door CMA CGM geloofd als ‘Frankrijk’s leidende speler in bezorgingen aan consumenten’, blijft door de deal in Franse handen, nadat het er enkele jaren geleden nog op leek dat Colis Privé in handen zou vallen van de Amerikaanse e-commerce-reus Amazon. Begin 2016 kondigde Amazon met trompetgeschal aan dat het de Franse pakketvervoerder over ging nemen, maar het Amerikaanse bedrijf trok zijn plannen weer in toen duidelijk was geworden dat de Franse overheid er grote bezwaren tegen had.

Zowel CMA CGM als Frédéric Pons en Eric Paumier, medeoprichters van Colis Privé, stellen dat de pakketvervoerder onder de vleugels van CMA CGM internationaal harder aan de weg kan gaan timmeren. Vorig jaar breidde Colis Privé al uit naar België, Luxemburg en Marokko.

Kersvers is de aanwezigheid van Colis Privé in Nederland. Per 1 februari heeft het bedrijf een kantoor betrokken in Gouda, waar het de voorbereidingen treft voor de opening van een eigen vestiging in Waddinxveen. Wethouder Martijn Kortleven van Waddinxveen sloeg op 21 januari de eerste paal van het pand dat 11.500 vierkante meter gaat beslaan en dat in de tweede helft van dit jaar de deuren moet openen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement