Boston Dynamics zal de komende drie jaar een vloot Stretch-robots leveren aan meerdere DHL-magazijnen in Noord-Amerika. De deal met DHL is de eerste commerciële aankoop van Stretch, die in vorig jaar werd onthuld.

De robot zal verschillende dozenverplaatsingstaken in het magazijn uitvoeren, te beginnen met het lossen van vrachtwagens bij de betreffende DHL-distributiecentra. Na de eerste implementatie zal de multifunctionele mobiele robot aanvullende taken uitvoeren om andere delen van de magazijnworkflow te ondersteunen.

Dozen herkennen

Stretch is uitgerust met een compacte, omnidirectionele mobiele basis, een op maat ontworpen lichtgewicht arm en een slimme grijper met detectie en bedieningselementen verschillende soorten en maten dozen aankan. Het bevat ook de computer vision-technologie van Boston Dynamics, waarmee het dozen gemakkelijk en zonder enige voorprogrammering kan identificeren. Stretch is in staat om zelfstandig door complexe situaties heen te werken, zoals ongeordende stapelconfiguraties en het bergen van gevallen dozen.

De implementatie van de eerste Stretch-eenheden in DHL-magazijnen begint dit voorjaar en DHL is van plan de robots van Boston Dynamics de komende jaren geleidelijk op te schalen voor extra taken en in meerdere faciliteiten in fasen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement